Com jugar bé als Escacs

como jugar bien ajedrez

Si eres aficionat a jugar als escacs i el teu nivell no és molt avançat, aquest article t'interessa, ja que t'ensenyara els passos a seguir per a saber com jugar bé als escacs millorant el teu joc, ràpidament.

Només teoria, és a dir, no et diré que obertura o defensa utilitzar, ni et mostrare partides de mestres, només t'indicare les pautes que has de seguir abans de moure una peça, realment importantíssim per a polir errors i desplegar un bon joc.

Índice
 1. Metòdica per a saber com jugar bé als escacs
 2. Anàlisi per a saber com jugar bé als escacs
  1. Resum de com jugar bé als escacs

Metòdica per a saber com jugar bé als escacs

En primer lloc dividirem el joc en tres fases:

 • Obertura.
 • Joc Mitjà.
 • Final.

Com et comentava anteriorment l'obertura es compon dels cinc o sis primers moviments i en un gran grau aquesta assignada per teoria de les obertures, és a dir, tens milers de llibres que parlen de les obertures, per a saber quina és la que millor s'acobla a la teua forma de joc.

No obstant això si encara no tens clara l'obertura a jugar, no et preocupes, el millor és fer un joc que domine el centre del tauler i per a això, si comences una partida amb blanques, les jugades més utilitzades són e4 o d4, a partir d'aqueix moment el teu joc dependrà molt de la resposta negra.

como jugar bien al ajedrez

A partir d'aqueix moment (és a dir una vegada que hàgem acabat l'obertura) és quan ve el joc mitjà i el més important per a dominar el tauler, tenim quasi totes les peces i hi ha infinitat de combinacions a realitzar, però seguirem una pauta, res més moga el teu oponent.

 1. El moviment de l'adversari està fet per algun motiu, primer veure si amenaça alguna peça, si no amenaça cap peça, veure aqueixa mateixa peça on aniria a la següent jugada (per example, imaginem que és un cavall, hem de controlar que caselles amenaça amb el següent moviment).
 2. Hem de veure quin pla té l'adversari, un simple moviment pot estar preparant el terreny per a un atac o simplement estar preparant un parany.
 3. El nostre moviment ha de tindre un pla, si hem descobert el pla de l'adversari, simplement haurem de contrarestar-lo amb una defensa o un atac per a obligar-lo a perdre moviments.
 4. El nostre moviment tindrà tendència a desenvolupar peces, donar més moviment a les peces mitjanes.
 5. El nostre moviment si és possible ha de tindre l'esquena coberta, és a dir, intenta jugar les teues peces i que aquestes es donen suport mútuament.

Anàlisi per a saber com jugar bé als escacs

És molt important analitzar bé, jugada a jugada i això porta el seu temps, és a dir, si vols evolucionar correctament en el teu joc, oblida't de jugar partides ràpides, comença amb partides d'un mínim de 20’, on pugues prendre't el teu temps per a analitzar les jugades, busca atacs, busca plans per a dominar al teu adversari i al mateix temps, defensa't tan bé com siga possible i intenta descobrir quin és el pla del teu adversari per a avançar-te a les seues jugades.

Al principi et costara bastant, però a poc a poc aniras agilitant l'anàlisi i en un temps segur que podràs jugar partides més ràpides amb bons resultats de joc.

Resum de com jugar bé als escacs

Quan tens un nivell no superior al mitjà, la teua meta és jugar partides lentes, on tingues temps per a pensar i imaginar plans d'atac o defensa i al mateix temps intentar descobrir la finalitat dels moviments del teu adversari.

Després de cada moviment del teu adversari, observa bé si aqueix moviment pot portar a una altra jugada que et pose en perill, recorda que quants més moviments puguem veure per davant més gran serà el teu avantatge posicional.Analitza les teues partides, sobretot les que has perdut, descobreix per què has perdut, que hagueres hagut de fer, per a evitar-ho, per a això pots utilitzar un mòdul com aquest: https://lichess.org/analysis El module anira indicant-te que jugada era la millor i amb l'anàlisi vores com aprens a jugar amb una tècnica més depurada i eficaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más