cinco reglas básicas para un buen juego en el ajedrez

Les cinc regles bàsiques per a un bon joc en l'escacs

Si eres nou en el món de l’escacs, pot ser que sàpies moure les peces correctament, però si ningú t'ha indicat com desplegar el teu joc segurament no l'estàs fent bé.

Per això des del Club Escacs Algemesí volem donar-te els primers consells perquè el teu joc millore ràpidament, i per això et revelem cinc regles que tenint-les en compte el teu joc serà molt més tàctic i estratègic, podent guanyar moltes més partides.

Table
  1. 1 Domina el centre des del minut un.
  2. 2 Desenvolupa les teues peces.
  3. 3 Mantingues el teu Rei segur.
  4. 4 No deixes peces sense estar protegides.
  5. 5 Cuida la teua estructura de peons.

1 Domina el centre des del minut un.

domina el centro

És igual que jugues en blanques com en negres, el primer pas és intentar controlar el centre del tauler, qui domina el centre domina tot el tauler.

És per això que les jugades més utilitzades en el primer moviment de les blanques sol ser l'avanç del peó de rei “e4” o l'avanç del peó de dama “d4”, la qüestió és tindre presència en les caselles: e4, e5, d4 i d5, però recorda que el negre voldrà fer el mateix però en aquest cas les blanques porten un moviment d'avantatge, que jugant molt bé pot fer-te guanyar la iniciativa del joc.

2 Desenvolupa les teues peces.

Tingues en compte que comptes amb un exèrcit que està bloquejat pels teus mateixos peons, així que obri línies perquè les teues peces puguen desenvolupar-se i juguen el màxim.

desarrollo de piezas

En els primers quatre moviments has de veure tret dues peces del teu exèrcit, com per exemple un cavall i un alfil o bé els dos cavalls i si pot ser sempre jugant cap al centre del tauler, perquè serà la forma que aquestes peces dominen més caselles i per tant el teu joc siga mes tàctic.

3 Mantingues el teu Rei segur.

enroque

Per a assegurar el teu Rei una de les millors formes és enrocant, per allò que se sol dir: “Rei enrocat, Rei assegurat”, almenys en la majoria de casos.

Encara que sí que és veritat que alguns casos no és aconsellable enrocar-se, sobretot si estem veient que en un cert flanc del tauler l'adversari està desplegant tot el seu arsenal, per la qual cosa tal vegada enrocar-se en aqueix flanc no siga la millor opció i llavors decidim l'enroc en l'altre costat o simplement no enrocar.

També sol ocórrer que quan s'han canviat les dames, és probable que no siga necessari enrocar-se, però no és una regla genèrica, tot dependrà del joc de l'oponent.

4 No deixes peces sense estar protegides.

Quan traiem una peça major (òssia que no ens referim a un peó) l'ideal és que aquesta peça puga estar protegida per una altra, per a evitar portar-nos sorpreses.

pieza protegida

Moltes vegades pot ser impossible col·locar una peça en joc i que en aqueix lloc aquest protegida, però almenys l'hem d'intentar, perquè encara que al principi no estiga amenaçada, si deixem una peça sense protecció podrem caure en qualsevol parany en la qual no puguem evitar perdre aqueixa o una altra peça.

5 Cuida la teua estructura de peons.

estructura de peones

Sol ser una cosa que molts jugadors no cuiden i resulta que és una de les tàctiques millors que hi ha, mantindre una estructura de peons sana és tindre mitjana partida guanyada.

Per exemple evitar peons doblegats o peons aïllats que no es poden protegir amb un altre peó, tot això serà pastura d'amenaces per part del nostre adversari, per tant com més sana siga l'estructura dels nostres peons pitjor joc podrà desplegar el nostre oponent.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a Les cinc regles bàsiques per a un bon joc en l'escacs puedes visitar la categoría Formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más