formacion-ajedrez

L'Obertura Espanyola

L'Obertura Espanyola, també coneguda com Ruy López, és una de les obertures d'escacs més clàssiques i populars. Porta el nom del sacerdot espanyol Ruy López de Segura, qui la va analitzar en el segle XVI. Es caracteritza per les següents jugades inicials:

  1. e4, e5
  2. Cf3, Cc6
  3. Ab5…
apertura española

Estes tres jugades definixen l'Obertura Espanyola. La idea principal és que l'alfil en b5 ataca al cavall en c6, que és una peça clau en la defensa del peó de e5. En exercir esta pressió, les blanques busquen guanyar el control del centre i preparar un desenvolupament harmònic de les seues peces.
L'Obertura Espanyola pot derivar en moltes variants diferents, algunes de les més conegudes inclouen:

  1. Defensa Morphy (3...a6): És la continuació més comuna, on les negres desafien a l'alfil blanc per a decidir si retirar-se o canviar-se pel cavall en c6.
  2. Defensa Steinitz (3...d6): Un enfocament més sòlid però menys popular, que busca reforçar el peó de e5.
  3. Defensa Cozio (3...Cge7): Una resposta menys comuna on el cavall negre es col·loca de manera més passiva.
  4. Defensa Berlinesa (3...Cf6): Coneguda per la seua solidesa i popularitat en el nivell d'elit, especialment després de ser utilitzada reeixidament per Vladimir Kramnik contra Garry Kasparov en el Campionat Mundial d'Escacs de l'any 2000.

Cadascuna d'estes variants té les seues pròpies idees i estratègies, fent de l'Obertura Espanyola un camp d'estudi molt ric per als jugadors d'escacs de tots els nivells.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a L'Obertura Espanyola puedes visitar la categoría Formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up