La influencia del Gambito de Dama en el juego de ajedrez

La influència i impacte de "Gambito de Dama" en el joc d'escacs

Tots els esports fluctuen en popularitat amb el temps, especialment quan uns certs equips o individus guanyen molt, com Tiger Woods, la qual cosa ha despertat l'interés de moltes persones en el golf.

Podria els escacs tornar a estar de moda? Gambito de Dama està basada en una novel·la de l'any 1983 amb el mateix nom, és una sèrie protagonitzada per la gran actriu Elizabeth Harmon que ha tornat a despertar l'interés per l'estratègic joc d'escacs i augmentat les vendes d'aquests jocs.

En la sèrie de Netflix, una xicoteta descobreix la seua passió pels escacs en el soterrani d'un orfenat a Kentucky on aprendrà els conceptes bàsics del joc gràcies a l'amable conserge. A partir d'ací, Beth va adquirint ràpidament un millor coneixement del joc.

Gambito de Dama: Què va fer tan popular aquesta història i els escacs?

La influencia e impacto de Gambito de Dama en el juego de ajedrez

En la vista més bàsica veiem la típica història d'un perdedor esportiu amb tot en contra de Beth des del principi. Hem vist aquesta història innombrables vegades, llavors, què és exactament el que la fa diferent? Com va aconseguir els escacs, que molts consideren "avorrit", atraure l'atenció de tanta gent?

Encara més interessant és quant va durar l'interés en la sèrie. Els llocs web han informat del fort augment en les vendes de jocs d'escacs. eBay va dir que les vendes de jocs d'escacs van augmentar un impressionant 273% en els primers deu dies després que va començar la sèrie. Sembla clar que hi ha molta gent per ací que vol canalitzar la Beth Harmon en ella o la seua Benny Watts en ella i millorar en el joc.

Els jugadors d'escacs populars com chess.com han informat un tremend creixement en l'ús dels seus llocs des de l'inici d'aquesta espectacular sèrie. De fet, chess.com va informar un número rècord de noves incorporacions al lloc web quasi tots els dies sol al novembre.

També hi ha un valor agregat a una sèrie que segueix a una dona que es mou amb valentia a través del que és explícit en la sèrie com un món d'homes. Al principi va quedar clar que els altres sol estan interessats en la seua història perquè és una xiqueta, però a mesura que continua mostrant el seu talent, els seus oponents comencen a veure que és més impressionant del que mai van imaginar.

Chess.com informa que la Federació Mundial d'Escacs enumera 1.721 grans mestres a tot el món, però només 60 d'ells són dones. Entre altres coses, el llançament de "Gambito de Dama" ha augmentat la participació de les dones en aquest competitiu esport, i aquesta tendència sembla que ha anat incrementant amb el temps.

Era impensable que un programa d'escacs poguera guanyar milions d'espectadors i trencar els rècords de la plataforma Netflix, probablement no ho hauries cregut. Així i tot, "Gambito de Dama" va superar totes les expectatives i va trencar el rècord de Netflix en els primers 28 dies, amb 62 milions de comptes veient el programa en els primers 28 dies.

Arribem a empatitzar tant que tot el temps que mires un capítol estàs nerviós i encreues els dits perquè Beth guanye contra oponents cada vegada més hàbils.

Les configuracions d'escacs de ritme ràpid combinades amb una excel·lent banda sonora asseguren que els jocs no es prolonguen i que fins i tot el jugador sense experiència puga sentir l'alta tensió del joc, l'actuació brillant i captivadora fa que siga impossible no animar als personatges principals de la trama.

Els escacs és l'esport que uneix els diferents elements de la trama, i les trames secundàries ajuden l'espectador casual a mantindre's interessat, i fins i tot el romanç està integrat en la sèrie. Així i tot, atés que quasi tot es basa en competicions d'escacs que tenen lloc en ciutats i hotels peculiars de tot el món, és difícil per als espectadors no involucrar-se també en els escacs.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a La influència i impacte de "Gambito de Dama" en el joc d'escacs puedes visitar la categoría Noticies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más