Como improvisar reloj para una partida de ajedrez

Com improvisar un rellotge per a una partida d'escacs

Quan vulgues jugar una partida d'escacs físicament, sabem que si es controla el temps és molt millor, almenys és molt més just i clar, no tots tenen un rellotge d'escacs a casa, per tant t'explicaré com improvisar un ràpidament.

Table
 1. Aplicació per a convertir el telèfon en rellotge d'escacs
 2. Voras que només té quatre botons, de baix per a dalt:
  1. Tipus de sistema de rellotge

Aplicació per a convertir el telèfon en rellotge d'escacs

El primer que has de fer és descarregar-te l'aplicació “lichess”, igual fins la tens descarregada, una vegada que la tingues en el teu telèfon, l'obris i vas al menú (una hamburguesa que hi ha en la part superior esquerra), quan tingues el menú desplegat per la part inferior voras que hi ha una opció que posa “Rellotge”… Polsa i  voras una cosa així:

Como improvisar un reloj para una partida de ajedrez

Voras que només té quatre botons, de baix per a dalt:

 • Botó de Pausa: Serveix per a parar el rellotge en el moment que premem la pausa.
 • Botó Tornar: Serveix per a tornar a reiniciar els rellotges.
 • Botó Configuració: Serveix per a triar el sistema de rellotge que més vulguem.
 • Botó Inici: Serveix per a tornar a l'aplicació de lichess.

I segurament t'estaràs preguntant, Però com fem funcionar el rellotge?.... És més senzill del que sembla, deixes el rellotge en un lateral del tauler i el que juga amb blanques fa el primer moviment i toca el rellotge que té més pròxim, en aqueix moment el rellotge ja no para, el negre quan moga toca el seu rellotge i així, successivament, perdent el primer que es queda sense temps (llevat que la partida acabe abans), quan es perd apareix aquest rellotge en roig amb una bandera, tal com s'observa en la següent imatge:

Como improvisar un reloj para una partida ajedrez

Tipus de sistema de rellotge

Es pot jugar amb diversos sistemes, depenent de la configuració que seleccionem (botó d'engranatge). Una vegada premem en el botó de configuració ens eixirà un xicotet desplegable on podrem seleccionar primer el sistema de rellotge i després el temps de cadascun, també t'eixirà l'increment i fins a més possibilitats, però com depén del sistema de rellotge que seleccionem te l'explique a continuació.

improvisar un reloj para una partida de ajedrez

Tipus de funcionament del rellotge

Como improvisar reloj partida ajedrez
 • Sudden Death: Ací només se selecciona el temps que tindrà cada jugador (els dos parteixen del mateix temps)
 • Increment: Se selecciona el temps que tindrà cada jugador (els dos parteixen del mateix temps) però hi ha un increment en segons per cada moviment, que se suma al mateix temps que tinga en el moment de prémer i passar el temps a l'oponent, és a dir per exemple podem jugar amb deu minuts cada jugador més dos segons per jugada, sempre dona una mica més de temps i influeix les jugades que es facen.
 • Increment with Hàndicap: És igual que l'anterior, però es pot manejar cada jugador per separat, és a dir, pot ser que vulguem donar-li avantatge a l'oponent i li posem un minut d'increment per jugada i nosaltres només un segon.
 • Simple Delay: Aquest sistema és igual que el “Increment” amb la particularitat que l'incrementat va primer i quan es consumeix comença a gastar el temps de partida.
 • Bronstein Delay: Tracta de temps més increment, però els increments no s'acumulen.
 • Hourglass: Quan un rellotge està restant l'altre està sumant, pot servir, si no ens importa el temps final però sí que ens importa el temps per jugada.
 • Stage: És similar a l'anterior però sense la suma, és a dir és temps per moviment.

Espere que tot això t'haja servit d'alguna cosa, ara l'únic que has de fer és anar practicant.

Recorda que:

Una partida en línia està bé però en físic està molt millor.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a Com improvisar un rellotge per a una partida d'escacs puedes visitar la categoría Noticies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más