Com millorar en l’escacs

Si t'agrada jugar als escacs segurs que més d'una vegada t'hauràs plantejat que és el que has de fer per a jugar millor, perquè la veritat és que perdre no sol ser una cosa divertida.

En aquest article t'orientarem amb el que has de fer per a millorar el teu joc de manera considerable, tingues en compte que tots tenim els nostres límits, però t'acostaras al teu seguint unes simples pautes.

Table
 1. Primer pas per a millorar en l’Escacs
 2. Com analitzar les partides
 3. Com seleccionar l'obertura ideal
 4. Com estudiar una obertura o defensa
  1. Metòdica de joc perfecte

Primer pas per a millorar en l’Escacs

Lo primer que ens hem de mentalitzar, és que si volem millorar el nostre joc, haurem de jugar moltes partides, més ben dit perdre moltes partides, ja que on realment aprendrem és quan aconseguim jugar amb gent d'un bon nivell i després de la partida analitzar-la, de poc serveix oblidar-la.

Anàlisi de les partides, cada partida que perdem haurem de trobar on ha sigut la nostra fallada, ja que el primer pas segur és que et deixes alguna peça amenaçada oblidada o el que determinem com a fallada ximple, però això només ho evitarem amb la concentració justa, el realment difícil és anul·lar l'estratègia de l'oponent, per a evitar problemes.

Com analitzar les partides

Com t'indicava anteriorment, quan perdem una partida hem d'analitzar-la i trobar el punt clau on vam perdre la posició i el moment on l'adversari va poder traure rendiment de la seua estratègia, si ho podem veure, segur que en pròximes ocasions prendrem mesures per a aquesta situació i podrem eixir millor aturats.

Ull, no es tracta de memoritzar moviments, realment, perquè és impossible memoritzar moviments ja que els tres o quatre primers moviments encara podríem, però a partir del cinqué moviment les possibilitats es tornen tan nombroses que seria inviable voler memoritzar totes les possibilitats de joc, per tant el més eficaç és estudiar les estructures de peons.

Com seleccionar l'obertura ideal

Partim que no hi ha obertura ideal, és clar que hi ha obertures més arriscades que unes altres o fins i tot alguna que no et deixa molt bona posició, però el millor de tot és seleccionar una obertura amb la qual et trobes molt còmode i posa't a estudiar-la a fons, recorda que al final de tot l'estructura de peons serà el que determinara la teua estratègia.

Amb les defenses ocorre exactament el mateix, tria aquella defensa amb la qual més còmode et trobes, estudia-la a fons i practica amb algun module buscant les millors jugades del possible adversari i com contrarestar-les.

Com estudiar una obertura o defensa

Una vegada has seleccionat la teua obertura i defensa preferida, el primer que hem d'aprendre és la seua teoria, hi ha centenars de llibres que t'ajudaran en aquesta tasca, però una vegada teòricament ho tingues ben aprés, és hora de passar a l'acció, comença a jugar contra un mòdul o contra gent de nivell, perquè siguen ells els que busquen els punts flacs d'aquesta obertura o d'aquesta defensa.

I tornem al mateix, jugar contra gent de nivell i perdent serà com podrem trobar els punts febles del nostre joc i amb això a poc a poc anirem enfortint el nostre joc sent cada dia mes estratègic i tàctic alhora, a més una cosa molt important que has de tindre en compte, és que fins que el teu nivell no siga bastant alt, no et poses amb partides ràpides, tingues en compte que trobar les jugades bones al principi et costara molt i a poc a poc aniras sent més ràpid, però si no deixes que la teua evolució mental desenvolupe la visió de joc, podem caure en l'estancament total.

Recorda el càlcul d'una bona jugada porta el seu temps i aquest temps es reduirà amb el pas de l'entrenament.

Metòdica de joc perfecte

Segur que la teoria te la saps, ara només fa falta posar-la en pràctica, cada moviment que fem ha de tindre la seua explicació, desenvolupar les nostres peces, intentar tindre sempre les nostres peces protegides, bloquejar les caselles del nostre adversari, intentant que les seues peces juguen el mínim possible, evidentment l'adversari intentara exactament el mateix, per tant si aconseguim una estratègia més àmplia podrem arribar a una millor posició i per tant tindre més avantatge de joc. Tots aquests consells et serviran sempre que seguisques un ordre i els implantes dia a dia, per a aconseguir tindre un joc més efectiu i estratègic.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a Com millorar en l’escacs puedes visitar la categoría Noticies.

 1. ismael espert castell ha dit:

  esta molt be,dons el meu joc me fica nervios i no se esperarme tanta estona

  1. admin ha dit:

   Hola Ismael, la precipitació és fàcil de corregir-la, agafa't partides lentes i res més l'oponent faça el moviment (deixant passar els quatre o cinc primers moviments de la obertura, que pràcticament si se segueix la teoria són moviments instintius), has de preguntar-te cap a tu, que aqueix moviment l'ha fet per alguna cosa, intenta dialogar mentalment per què ha fet aqueix moviment que pla té, i quan el descobrisques (que algunes vegades t'equivocaras però no passa res), comences a pensar quin dels teus moviments és el més adequat per a contrarestar aquesta iniciativa de l'oponent.
   Tot això si l'oponent porta la iniciativa, si la portes tu, crea el teu pla, munta la teua estratègia a llarg termini, inventa mentalment quals són les millors jugades i intenta calcular moviments dos, tres o quatre jugades per davant de la qual estàs fent. Al principi et costara molt però a poc a poc milloraras en temps de resposta i la teua millora en el joc serà espectacular, estaràs fent un escacs totalment posicional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más