Els 5 millors problemes d'Escacs per a jugadors novells

Los 5 mejores problemas de Ajedrez para jugadores noveles

Quan comences a jugar escacs, penses que el joc està a saber com es mouen les peces i a mesura que vas començant a dominar els moviments de les peces, t'adones que això no és res.

La segona meditació és fixar-te a no deixar-te cap peça amenaçada sense defensa, i creus que aqueixa és la solució per a guanyar una partida, però tampoc és la solució final per a guanyar en l’escacs.

Per tant toca aprendre tàctica i estratègia, llançar un joc dominant o defensiu on el rival no tinga pla, absorbir els seus moviments, i en aqueix moment estas començant a saber jugar a l’escacs.

Paranys, Clavades, doble atac, situacions que ja no són tan fàcils de veure a primera vista. Per tant et presentem els cinc problemes que faran que la teua tàctica siga una mica més intuïtiva.

Índice
  1. Problema número u, escacs per a principiants
  2. Problema número dos, escacs per a principiants
  3. Problema número tres, escacs per a principiants
  4. Problema número quatre, escacs per a principiants
  5. Problema número cinc, escacs per a principiants

Problema número u, escacs per a principiants

Blanques juguen i guanyen. El primer que has de veure és que les negres tenen la dama en la mateixa diagonal que el rei, això es diu tindre la dama clavada, encara que les blanques han de fer una jugada magistral perquè la dama negra no es menge la dama blanca. I a més el rei negre està bastant atrapat ja que el cavall blanc li impedeix la escapatoria per les seues diagonals.

Efectivament, cal aprofitar la clavada de la dama, per a això només podem col·locar la torre blanca en c1 (Tc1), d'aqueixa forma, si la dama negra es menja a la dama blanca, amb Tc8++ i la dama negra no pot menjar la torre perquè aquesta clavada.

Problema número dos, escacs per a principiants

Blanques juguen i guanyen. Probablement pensaves que cavall per torre i recuperes la qualitat que anaves perdent, però realment hi ha una altra jugada que encara guanyes molt més, una pista seriosa que has de fer una jugada d'escacs, per a controlar els moviments de l'oponent.

Efectivament la dama blanca en h8+, el rei no pot fer una altra cosa que no siga menjar la dama blanca, però no t'espantes no li has regalat la dama, només has preparat un doble atac amb el cavall, menjant la torre i recuperant la dama. Cf7+ i vaja on vaja el rei, Cavall per dama. Has eixit guanyant la torre de manera neta.

Problema número tres, escacs per a principiants

Blanques juguen i guanyen. Sembla que el rei negre està ben defensat, té tota la seua tropa en la fila 8, però es valenta, recorda que un cavall prop del rei val molt. A veure si aconsegueixes trobar quina és la jugada amb la qual les negres no tenen res a fer.

Efectivament, sacrifica la teua dama, és a dir Dama per peó h7 (Dxh7+), el rei negre no té una altra eixida que menjar la dama blanca i és ací on ha caigut en el parany perquè no té escapatòria, amb T5h++, gràcies a que el cavall blanc està impedint les eixides diagonals del rei.

Problema número quatre, escacs per a principiants

Negres juguen i guanyen. Aquest problema tal vegada t'és una mica més difícil, però només has de veure un mat si alguna de les teues peces no estiguera impedint aquest mat, una vegada ho veges hauràs de calcular on deixar aqueixa peça que aquesta tapant l'escac i mat.

Efectivament es tracta de la torre negra, ja que la dama en d1 fa escac i mat, per tant baixem la torre a f7, amenaçant la torre blanca, torre per torre, Df7++ i sinó jugue el que jugue el blanc per a impedir el mat en f7, el següent moviment seria torre per torre, guanyant peça i sense sorpreses guanyant la partida.

Problema número cinc, escacs per a principiants

Negres juguen i guanyen. En aquesta situació has de veure que les negres tenen un peó en la sisena fila molt perillós i el rei blanc està bastant acorralat a veure si aconsegueixes traure la jugada guanyadora, recorda que el primer moviment ha de ser determinant sinó li donaràs temps al blanc a reaccionar.

Efectivament, si t'has adonat la torre blanca que està en la fila un, ha de defensar l'alfil i al mateix temps defensar l'entrada per la fila un, per tant aquesta sobrecarregada, per tant si la dama negra menja l'alfil Dxd4+, l'única jugada del blanc és torre per dama i és quan la torre blanca ha abandonat la fila un per tant la següent jugada del negre és Torre e1++, perquè encara que amb la torre blanca pot bloquejar el mat, només el retarda una jugada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más