Qué apertura o defensa mejor utilizar

Quina obertura o defensa és millor utilitzar?

Segur que quan comences a jugar a l’escacs, no tens cap obertura o defensa que sàpies utilitzar o penses que no cal ser tan teòric, però utilitzar una obertura, quan jugues amb blanques i defensa, quan jugues amb negres, és assegurar-te una bona posició en els primers moviments.

Tingues en compte que l’Escacs és estratègia a llarg termini i tàctica a mitjà termini, per tant si en la teoria tenim un esquema per a poder començar una partida amb una cosa fixa i que funciona, serà molt millor.

Table
  1. Com triar l'obertura ideal?
  2. Com triar la defensa ideal?
    1. Resumint com triar obertura o defensa

Com triar l'obertura ideal?

Qué apertura o defensa utilizar

No hi ha una obertura ideal, el millor és seleccionar la que més t'agrade, per l'estructura de peons que es queda en el mig joc o simplement perquè t'assegues més còmode, així de senzill.

El que sí que has de fer, quan tingues l'obertura clara, estudiar-la, és a dir veure que defenses es poden jugar davant ella i intentar dominar aquestes defenses, per exemple si pel que siga t'apassiona jugar l'obertura italiana, perquè és de calaix, que tindràs saber com jugar davant la defensa Siciliana, l'Escandinava, la Caro Khan, la Pirc, etc. L'obertura de peó de Rei té això, que hi ha moltes defenses en la seua resposta.

En definitiva és tindre controlats els quatre o cinc primers moviments perquè a més de ser un estalvi de temps, pugues arribar al mig joc amb una posició més positiva, una vegada passen els cinc primers moviments, ja hi ha tanta possibilitat de moviments bons, que pràcticament seria impossible memoritzar totes les possibilitats, per lo tant llancem el nostre joc.

Com triar la defensa ideal?

Ací ocorre una cosa similar que amb les obertures, per descomptat has de tindre una defensa que t'agrade i tindre-la ben estudiada, a més de que com no comences el joc, tindre una defensa per a peó de Rei i una altra per a peó de Dama.

Qué apertura o defensa es mejor utilizar

Clar, és lògic que amb una defensa no tinguem suficient, perquè la resposta en negres no pot ser la mateixa si ens mouen el peó de Rei com si ens mouen el peó de Dama. Hi ha un truc i és tindre dos defenses una mica semblants, almenys pel que fa a l'estructura de peons, un exemple seria si et juguen “e4” (Peó de Rei) respondre amb la defensa Pirc, però si et juguen “d4” (Peó de Dama) respondre amb la defensa Índia de Rei, ja que després dels cinc primers moviments, la posició arriba a ser quasi idèntica.

Recorda que el més important és l'estructura de peons que serà la barrera que bloquejara l'adversari i al mateix temps donarà més o menys joc a les teues peces.

Resumint com triar obertura o defensa

En primer lloc t'ha d'agradar el joc d'una obertura o d'una defensa i quan el tingues clar simplement amb seguir aquestes pautes el teu progrés serà increïble:

  • Analitzar l'obertura o defensa amb un mòdul.
  • Remenar totes les defenses o obertures que jugarien contra tu i analitzar-les.
  • Llegir i practicar amb llibre l'obertura o defensa.
  • Jugar milers i milers de partides per a posar en pràctica la teua obertura o la teua defensa.

Seguint aqueixes pautes, el teu joc guanyara en estratègia i en tàctica, estaràs preparat per a la lluita.

Si quieres conocer otros artículos parecidos a Quina obertura o defensa és millor utilitzar? puedes visitar la categoría Noticies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up