Pel·lícules d'escacs, El juego más frío

peliculas de ajedrez

Seguint el deixant de la famosa sèrie de Netflix “Gambito de Dama”, la mateixa plataforma aposta pels escacs com a temàtica interessant i llança una pel·lícula en la seua plataforma, que encara que ja té tres anys de vida, ara mateix pot tindre un plus d'interés, per la seua temàtica principal.

Índice
 1. El juego más frío, pel·lícula de Netflix
 2. Pel·lícula d'Escacs, The Coldest Game
  1. Que representa el joc dels escacs?

El juego más frío, pel·lícula de Netflix

Películas de ajedrez, El Juego más frío

Com t'estàvem indicant, El juego más frío és una pel·lícula amb la temàtica dels escacs com a colofó de la trama, però no és això solament, és un enfrontament entre USA i Rússia, així que amb tot el que ara mateix està passant a Ucraïna, sembla que la pel·lícula ressorgeix com a temàtica candent.

Mentre es juga una partida d'Escacs a Varsòvia davant del millor jugador rus d'escacs, l'actor estatunidenc Bill Pullman que interpreta a Josh Mansky un brillant campió d'escacs amb problemes d'alcoholisme, es veu immens en una trama d'espionatge en la qual estan les dues potències mundials implicades.

Pel·lícula d'Escacs, The Coldest Game

El Juego más frío

Si, la pel·lícula The Coldest Game, a Espanya ha sigut titulada com El juego más frío, és una pel·lícula polonesa, dirigida per Lukasz Krosmicki que també és interprete del guió juntament amb la col·laboració de Marcel Sawicki. Com anàvem comentant aquesta pel·lícula pot tindre una mica més d'interés en el dia de hui, per tot el tema de la guerra d'ucraïnesa, però realment el film fa al·lusió a la guerra freda amb la crisi dels míssils cubans de 1962.

Podem fer una reflexió amb aquest film, i arribar a la conclusió que en comptes de generar una guerra pot tindre un impacte en el joc, és a dir, no arribar a una guerra jugar-lo tot en una partida d'escacs, que al cap i a la fi és com una batalla on sempre guanyara el més estrateg, no hi ha atzar, simplement el plantejament d'un desenvolupament que estratègicament porte a la victòria.

Que representa el joc dels escacs?

Quan veiem jugar als escacs, realment veiem dos exèrcits que segueixen les mateixes regles i parteixen amb el mateix nombre de peces, és a dir, des de l'inici hi ha un empat total, podem donar un lleuger avantatge a les blanques que és la part que inicia el joc, però és un avantatge mínim, simplement indica qui pot començar l'atac o la defensa, depén de l'estratègia de partida.

I bo, no està de més indicar que el joc de lluita simplement és tàctica i estratègia, dos ingredients que cal saber manejar a la perfecció per a no caure en els possibles paranys de l'adversari.

Tornant a la pel·lícula El juego más frío, cal destacar com a anècdota que l'actor principal al principi era William Hurt, conegut per les interpretacions de pel·lícules i sèries com:

 • El beso de la mujer araña.
 • Children of a Lesser God.
 • Fuego en el cuerpo.
 • Reencuentro.
 • A History of Violence.

Però abans de començar el rodatge, va tindre un xicotet accident i es va trencar una cama, per la qual cosa van haver d'improvisar i contractar a Bill Pullman, conegut per les pel·lícules i sèries:

 • The Hight Note.
 • Independence Day
 • Mientras dormías.
 • Teh sinner.

Per tant és una anècdota que cal destacar, a tot això, una de les úniques crítiques que obté aquesta pel·lícula, és que la interpretació de l'actor principal és una mica buida, és a dir que haguera tingut més impacte si la interpretació haguera sigut més fosca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up

Usamos Cookies Ver más